Zateplení fasád a foukaná izolace s dotaci

Certifikované zateplení rodinných, bytových a panelových domů  nebo např. foukanou izolaci.

 

Proč zateplení domu , o co hlavně jde?  Jde o posunutí bodu mrazu do izolantu.

   a) Dům, který není zateplený, má bod mrazu uprostřed stěny a tím vznikají plísně a promrzá . Dum chátra, postupně se rozpadá a praská.Hodnota domů klesá.
   b) Dům, který je zateplený, má bod mrazu v tepelné izolaci , stěny nechátrají  nepromrzají a prodlužuje se životnost domu o mnoho let.Hodnota domů stoupá.

Staviteství Strachota s.r.o  provádí zateplení panelových domů, zateplení rodinných domů, výměnu oken, rekonstrukce bytových domů, zateplení rodinných domů a nátěry fasád domů vč. montáže a demontáže rámového lešení. K zateplení domů využíváme certikované zateplovací systémy, které jsou certifikovány jako celek. Jedná se o tyto zateplovací systémy na bázi polystyrenu a minerální vlny.

  • Cemix
  • Weber Teranova
  • Rockwool
  • Isover
  • Baumit

Zateplovací systémy uvedených značek se vyznačují:

  • vysokými užitnými vlastnostmi
  • dlouhodobá zkušenost a spokojenost
  • kvalitní materiál
  • velmi dobrá tepelná a akustická izolace
  • zachovávají tvar fasády

 

Povrchovou úpravu těchto zateplovacích systémů tvoří šlechtěné omítky hlazené, hladké , drhané v různých odstínech a v různých zrnitostech. Barvu fasády je možné také zajistit fasádním nátěrem nebo zvolit probarvenou omítku výrobcem.

Kolik bude stát zateplení Vašeho domu je určitě otázka, na kterou byste rádi znali odpověď.  Vše záleží na zvoleném zateplovacím systému, šířce stěny, která se bude zateplovat a na konečné finální úpravě – fasádě. Můžeme vybrat fasádu minerální, akrylátovou, silikonovou, silikon silikátovou. Jen pro orientaci cena zateplení domů v systému Baumit EPS 100 mm a silikonovou omítkou od 853 Kč za m2. Pro přesnější cenu zateplení domu Vám zdarma vypracujeme položkový rozpočet.

Proč zvolit vnější zateplení domu?

Při zateplení  domu  se volí téměř vždy vnější zateplení, protože má oproti vnitřnímu řadu výhod. Vnější zateplení domu chrání vnitřní konstrukci před extrémy počasí a zvyšuje tak její životnost. Navíc zůstává schopnost konstrukce akumulovat teplo a nevznikají tepelné mosty. Ideální pří zateplení domu  použití pláště z vhodného materiálu, který pokrývá všechny prvky vnější konstrukce.

Kdy zvolit vnitřní zateplení domu?

Vnitřní zateplení  je oproti vnějšímu levnější, má však řadu nevýhod. Při vnitřním zateplení vznikají tzv. tepelné mosty a původní konstrukce je navíc vystavena extrémnímu počasí. Působením dilatačních pohybů, které jsou způsobeny tepelnou roztažností materiálu, dochází k namáhání původní konstrukce domu a tím k jejímu rychlejšímu opotřebování a ničení. Tyto problémy při použití vnější izolace nevznikají. Další nevýhodou vnitřního zateplení je, že se prostory uvnitř domu instalací zateplení poněkud zmenší. Vnitřní zateplení je nejčastěji používáno pro historické fasády, kde není možno aplikovat zateplení vnější.

Je třeba mít obavy ze zateplování domu?

Poradíme Vám, co udělat před zateplováním domu. Co Vás čeká a nemine. Jaký postup zvolit při zateplování?

Zateplování je velmi rozumnou investicí. Před zateplováním můžete mít obavy o vaší novou dlažbu, zahradu, nebo krásné záhony květin, které jsou hned vedle zateplováného domu. Všechny tyto obavy, které máte před zateplováním jsou zcela zbytečné. Vše uděláme tak, aby okoli bylo co nejméně porušeno a aby v průběhu zateplování bylo na stavbě čisto. Vše s Vámi dohodneme na místě.

Před zahájením zateplování bude nejlepší když nás kontaktujete. Společně probereme výhody zateplování a zvolíme pro Vás nejvýhodnější zateplovací systém. Při vzájemné konzultaci se dohodneme na datu kdy začneme Váš dům zateplovat, konci zateplování, použitém zateplovacím systému a ceně. Vše společně potvrdíme písemnou smlouvou.

Co Vás čeká? Při zateplování domu se nemusíte o nic starat. Vše pro Vás zajistíme. Jediným Vaším úkolem bude vybrat si odstín fasády, který použije jako finální obleček ( úpravu ) Vašeho domu.

Postup zateplování : Nejprve se očistí fasáda od prachu a nečistot. Druhým krokem zateplování je vylepení polystyrénu nebo minerální vaty. Posléze následuje ukotvení izolantu. Čtvrtým krokem zateplování je ,, armování " . Jde o fázi zeteplování při které se do lepidla vsazuje armovací tkanina. V případě potřeby se provede 2. stěrka. Před finální úpravou zateplování se provede penetrace podkladu a následuje omítka. Vidíte, že o nic složitého se nejedná,

Foukaná izolace

je izolace je bezodpadová technologie, která slouží k zateplování nových i stávajících objektů. Z aplikačního stroje jsou vyvedeny hadice, kterými je pomocí vzduchu vháněn materiál. Aplikační stroj zůstává celou dobu venku na nákladním automobilu, takže není potřeba vyklízet zateplované prostory.  Následně naši vysoce proškolení pracovníci aplikují Vámi zvolený materiál, který přilne přesně ke stavební konstrukci, díky čemuž nevznikají tepelné mosty.

- polystyren

- ceuloza

- vata

 

Dohodněte si schůzku ještě dnes.

 

Zašlete nám poptávku

Komplexní nabídka služeb napříč oborem stavitelství

Souhlasím se zpracováním osobních údajů
dostaflex -kontejnerová přeprava baumit cemix knauf DEK Stavebniny Stavebniny MPL Stavebniny Prodoma Právní ochrana